MaPS P04 pronssia Kokkola Cupissa ensimmäisessä 11vs11 turnauksessa
Julkaistu: 24.07.2017 00.00

MaPS P04 pronssia Kokkola Cupissa ensimmäisessä 11vs11 turnauksessa

MaPS P04 pojat pokkasivat hienosti pronssia Kokkola Cupissa

ensimmäisessä 11vs11 turnauksessaan. Alkusarjat pelit pelattiin

hienosti ilman tappioita. Välierässä lauantaina klo 11:00 vastaan tuli

tuoreilla jaloilla varustettu EuPa. Meidän pojat pelasivat perjantai-iltana

klo 21:00 ja heti lauantaiaamuna klo 08:00 pelin. Eupa oli pelannut

perjantaiaamuna 08:00 edellisen pelinsä. Siihen nähden pärjättiin

kohtuullisesti, lisäksi huomioonottaen se seikka, että EuPa pelaa syyskierroksella

P13 ELL sarjaa, hyvä joukkue oli siis vastassa. Tuomarikaan ei ollut

meille suosiollinen em. pelissä. Pronssiottelussa oltiin jännän äärellä,

kun oltiin 1-0 johdolla, Komeetat saivat tasoitusmahdollisuuden rankkarialueella

tapahtuneesta käsivirheestä vapaapotkun puolustustilanteessa.

Onni oli tässä kohtaa puolellamme, kun pallo ylähirrestä pomppasi kentälle.

Ison kentän pelin ymmärrys kehittyi turnauksen aikana ja tiimihenki tiivistyi loppua kohden.

Kaikin puolin onnistunut sekä omaan tasoon yltävä suoritus 11vs11 ryhmältä.

MaPS-OTP 2-1

MaPS-Pärnu JK Vaprus 2-0

GBK-MaPS 1-5

Komeetat musta-MaPS 1-1

MaPS-EuPa 0-4 (välierä)

MaPS-Komeetat musta 1-0 (pronssiottelu)


P04 8vs8 sarjassa pelannut ryhmä kohtasi uusia vastuksia, jotka olivat tasoltaan kovia. Haastajatason turnauksessa oli paljon joukkueita, ja sinne tultiin varmasti pitkälti liigatason kokoonpanoilla, sillä 11vs11 – sarja on kuitenkin tässä ikäluokassa vielä uutta. Haastajajoukkueemme taisteli hienosti vahvoja joukkueita vastaan – nähtiin upeita suorituksia kaikilta pelaajilta ja maalivahtimme Antero Survonen sai todella tehdä töitä. Survonen onnistui upeasti lukuisia kertoja, osin rumista lopputuloksista huolimatta.

Tervarit punainen-MaPS 2-1

MaPS-Slavator 1-6

KPV valkoinen-MaPS 8-0

MaPS-FC Raahe 0-10

PeFF-MaPS 0-2

MaPS-Komeetat sininen 5-6

MaPS-KuPS keltainen 0-3

Yleistä:

Kokkola Cup tarjosi joukkueille runsaasti pelejä: haastajaryhmä pelasi kolmessa päivässä yhteensä seitsemän peliä ja liigaryhmä neljässä päivässä kuusi peliä. Majoituskoulumme sijaitsi syrjässä ja ruokailut tapahtuivat 2,5 kilometrin päässä toisella koululla. Nämä etäisyydet niin pelikenttien kuin ruokailupaikan suhteen aiheuttivat jatkuvan aikataulutuspaineen toimihenkilöille. Turnausbussit kulkivat aivan liian harvakseltaan, joten ne aikataulut eivät tukeneet tätä otteluohjelmaa. Kuljetukset järjestyivät kuitenkin joka kerta, mutta ne piti järjestellä itse. Ruokailut olisi pitänyt jakaa useammalle koululle, nyt kenellekään joukkueelle ei ollut määrätty koulua, jossa he ruokailevat. Tästä syystä varmaan kertyi odottamatta liikaa ruokailijoita yhteen kouluun, joka aiheutti mm. ruokien loppumisen ja pitkät jonotukset. Aamupalat erityisesti olisivat saaneet olla enemmän urheilijoiden ruokavaliota tukevaa. Otteluohjelma oli myös melkoisen haasteellinen: välillä pitkiä yli vuorokauden taukoja peleissä ja välillä kolme peliä lyhyin väliajoin, ja pelit vielä eri puolella Kokkolaa.

Matkassamme oli 26 poikaa ja kuusi toimihenkilöä. Joukkueemme sisäinen henki oli koko turnauksen ajan hyvä, ja joukkueenjohtajana uskon, että pojat eivät kärsineet yllämainituista epäkohdista. Koulumajoituksen hyvät puolet ovat se, että porukka on koko ajan tiiviisti yhdessä ja sitä kautta kimppahenki on luotavissa helpommin. Ryhmä toimi hienosti etäisyyksistä huolimatta, ja suuremmilta murheilta vältyttiin. Bussimatkat Masku-Kokkola-Masku olivat pitkiä, mutta tiivistä yhdessäoloa. Joukkue otti ilon irti niin peleistä kuin kaikesta muustakin yhteiselosta leirissä. Kaiken kaikkiaan erinomainen fiilis jäi turnauksesta ja varmasti ikimuistoinen kokemus meille kaikille. Joukkueen pronssimitali tietenkin kruunasi kokonaisuuden!


Seuran uusimmat