Naisten edustus kohti kautta 2017
Julkaistu: 28.03.2017 00.00

Naisten edustus kohti kautta 2017

Naisten edustus koostuu kauden 2017 alussa pitkälti samasta runkoporukasta kuin kaudella 2016:kin. Poistumaa tulevalle kaudelle on tapahtunut lähinnä pidempiaikaisten loukkaantumisten kautta, mutta osaa toipilaista odotellaan takaisin vielä kevätkierroksen aikana. Kauan kaivattua uudistusta on saatu myös valmennusryhmään, kun Janne Lehtonen liittyi vuodenvaihteessa vahvistamaan naisten edustuksen taustatiimiä.

Maalivahtiosastoon kuuluu tällä hetkellä vain viime kaudellakin kaikki pelit pelannut Veera Helenius, mutta tarpeen vaatiessa tuuraaja löydettäneen omista riveistä tai yhteistyökuvioiden kautta. Puolustuksessa jatkavat viime kaudesta Hillary Forsblom (C), Noora Takkinen, Helena Sund, Janette Uusitalo ja Anne-Marie Haikio. Keskikentällä tuttuja naamoja edustavat Tiia Oksanen, Emilia Salahetdin, Jasmiina Uusitalo, Heidi Helenius, Sanna Bang, ja viime kauden syyskierroksella mukaan tullut Emilia Ylistalo. Hyökkäysosastossa vaikuttavat viime kaudelta tutut Jasmin Rinkinen, Piritta Haapamäki ja Sini Saarinen. Näiden lisäksi tutummista nimistä Aleksiina Pänkäläisen ja Anni Hujalan odotetaan palailevan riveihin pitkien loukkaantumisten jälkeen. Jo ennen viime kauden alkua loukkaantunut Ronja Lahtivuori on edelleen toistaiseksi sivussa.

Uusina vahvistuksina joukkoon ovat liittyneet Heli Kauppinen, Emmiina Varjonen, Iida Soini ja Mia Heinonen. Kauppinen siirtyi viime kauden kokeilujen jälkeen MaPS 2:n 8v8 joukkueesta tulevaksi kaudeksi edustuksen riveihin vahvistamaan mm. Saarisen ja Jasmiina Uusitalon loukkaantumisten sekä Taru Heikkilän "välivuoden" kolhimaa keskikenttää. Kauppinen on päässyt hyvin joukkueen rytmiin ja tulee varmasti kaudella lunastamaan avainpaikkansa osana edustuksen kokoonpanoa. Varjonen on MynPa-taustan omaava nopea ja vahva laituri, joka varmasti tulee tuomaan hyvää liikettä ja röyhkeyttä naisten hyökkäyspäähän. Soini ja Heinonen ovat molemmat ennestään tuttuja mm. toissavuotisesta MaPSin b-tyttöjen joukkueesta ja MynPasta. Molemmat näistä taitavista nuorista vahvistuksista ovat vielä toistaiseksi myös osana naisten pitkää leikkauskuntoutujien listaa, mutta Soinia odotellaan liittyväksi pelaavaan kokoonpanoon vielä kevätkierroksella, ja Heinosta sitten syyskierroksen puolella.

Myös jo viime kaudella käynnistetty yhteistyö AFC Campuksen naisten kanssa sai jatkoa talvella futsalin muodossa, ja tulevalla kaudella tullaan varmasti myös muutamia lainapelaajia Campuksen riveistä näkemään vahvistamassa MaPSin kokoonpanoa.

Naisten kolmosen kausi 2017 starttaa MaPS naisten edustuksen osalta 24.4. klo 18.15 Turun yläkentän KHT:lla ottelulla ÅIFK naisten edustusta vastaan. Kaikki kannustus ja tuki kentän laidalle ovat enemmän kuin tervetullutta kun naiset lähtevät taistelemaan sijoituksista kovassa sarjassa, jossa tänä vuonna mukana ovat avausvastuksen lisäksi Ilves/2, TPV/2, RaiFu, TKT, Lieto, MuSa, PIF ja TuPy2.

Tervetuloa kannustamaan vihreävalkoiset voittoon Naisten kolmosen otteluissa Taponkedolla, Maskutalolla ja toki myös lähialueiden "paikalliskamppailuissa"!

Seuran uusimmat