MaPS T10 SHA:ssa 23.25.11.2020
Julkaistu: 09.12.2020 00.00

MaPS T10 SHA:ssa 23.25.11.2020

Saimme yllättäen mahdollisuuden lähteä tepsin kanssa yhdessä edustamaan Eerikkilään Sami Hyypiä Akatemiaan 23.-25.11.

Kutsu kävi niin viime tinkaan, että kovasti epäiltiin saataisiinko lähtijät parissa viikossa kasaan, mutta niin vain oli maanantaiaamuna seiskalta Impparin pihassa yhdeksän reipasta, mutta hiukan jännittynyttä pelaajaa sekä yksi vähemmän reipas huoltaja. Bussissa mukana matkasivat myös tepsin -09 -joukkue ja heti aamusta musiikki pauhasi ja yhteispelit Among Usia pyörähtivät käyntiin.

Jännitystä oli ilmassa, kun päästiin Eerikkilän pihaan -olihan tämä eka yön yli reissu joukkueen kanssa ikinä- ja kohta päästäisiin tsekkaamaan majoituspaikat. Takaraivossa taisi myös hiukan kaivella se, että ensimmäinen päivä oli se jännittävin myös akatemian ohjelman osalta: testipäivä. Jokaiselle löytyi paikka ja peti ja voitiin ruveta 'keskittymään'.

Tepsin valmentajan johdolla lähdettiin suorittamaan jännittäviä kunto-,voima- ja nopeustestejä, jotka eivät sitten lopulta olleetkaan niin pahoja, paitsi illan viimeiseksi iloksi jätetty, etukäteen jo kauhistuttavaksi maalattu piip-testi. Tepsin toinen valmentaja kivasti briiffasi tyttöjä, että ennen ei saa lopettaa, kun oksennus tulee. Vaikka hän tämän varmasti vitsiksi tarkoitti, testiin lähdettiin pelonsekaisin fiiiksin ja yksi tytöistä taisi ottaa homman vielä inan vakavammin kuin muut ja oman mukavuusalueen ulkopuolelle meneminen sai ihan uuden käsitteen, "tehdään Fiiat". Pienen elpymisen jälkeen päästiin kuitenkin kaikki miltei omin jaloin iltapalalle ja pään painoi tyynyyn väsynyt mutta onnellinen joukkue ja eka yö poissa kotoa sujui erittäin mallikkaasti. Äitien panikoiminen pärjäämisestä todettiin heti alkuunsa äitien oman pärjääämisen ongelmaksi.

Seuraavana päivänä oli vuorossa vielä vähän taitotestejä ja sitten se paras juttu eli ensimmäinen peli. Huoltaja-Monaa jännitti lakisääteistä ennemmän. Pidettiin oikein kunnon psyykkaustuokio ennen peliin lähtöä, 'Nyt pitää sit tytöt keskittyä ihan tosissaan!' Tepsin molemmat valmentajat olivat pelissä mukana ja meidän 9 tytön lisäksi tepsin tyttöjä oli mukana 5. Tunnelma oli todella korkealla ja tytöt pelasivat ensiluokkaisen hienoa peliä. Huoltajalla juoksi kylmät väreet pitkin selkäpiitä: 'En ole koskaan nähnyt tyttöjen pelaavan näin keskittyneesti ja hyvin'. Peli kuitenkin päättyi ONS:n voittoon 2-0, mutta pelin jälkeen oli sanomattakin selvää, että tämän pikaisesti kasaan koottu jengi oli ihan täysin oikeassa paikassa ja pystyi haastamaan vastustajansa.

Pelin jälkeen päästiin vielä illalla saunomaan ja rohkeimmat kävivät myös järvessä uimassa. Saunan rentouttavissa löylyissä käytiin päivien tapahtumia läpi ja todettiin, että on tosi kivaa ja jännitys oli ollut ihan turhaa. Vaikkakin se selvästi antoi peliin ylimääräistä puhtia.

Keskiviikkona pelattiin vielä 2 peliä, Hongan kanssa 0-0 tasuri ja Ilvekselle hävittiin 0-2. Ihan tiistain tasolle ei näissä peleissä päästy, mutta hyvin pelattiin, kuten lukemistakin näkyy.

Kotiinlähdön aika koitti keskiviikkoiltana ja jo ennen bussin tuloa todettiin, että tänne tullaan uudestaan! Monakin ehkä jopa kelpuutetaan toistekin huoltajaksi. Nyt pidetään peukut pystyssä, että keväällä olisi maailma siinä mallissa, että homma toteutuu!

Joukkue (MaPS): Lumi, Nelli, Diana, Roosa, Fiia, Minea, Kiira, Sofia, Nea + Mona