23
ELO
14.00
T04-06, T15 Ykkönen

MaPS MaPS - PaiHa  2 - 8

Masku Taponketo KHT

PaiHa tänään paljon meitä valmiimpi!

Kehoitin tyttöjä pelin jälkeen käymään mielessään läpi, että mikä meni valmistautumisessa pieleen, kun alku oli aikas ikävää katsottavaa...ja tuskin oli mukavaa pelaaminenkaan. Ei ainakaan hetkeen siltä näyttänyt, kun aikas pian alun jälkeen taululla oli 0-3.

Kotimatkalla samainen puheenaihe kolahti valmentajaan. Valmistautuminen oli juu pielessä, mutta ei vain tytöillä, vaan todellakin koko joukkueella – eli myös valmentajalla.

Tiedossa oli, että pelaajamäärä on jälleen kerran hyvinkin kapea. ”Omia” likkoja yhteensä 8, nuoremmista apuna 4 pelaajaa, joista Iines Mäkinen ensimmäistä kertaa mukana! Yksi omista hieman epävarmana pelikunnostaan ja yhden pelaajan polvi alkoi vielä vihoittelemaan pelin aikana. Vajaalla siis mentiin osa pelistä jälleen kerran.....

Mitä enemmän epävarmuutta pelissä on jo etukäteen, sitä enemmän siihen pitäisi valmistautua, eikä mitään saisi olettaa...

  • Ei voi valita peliin teemaa, joka ei ole jokaiselle pelaajalle täysin selkeä ja tuttu! Tai ainakin jos sellaisen valitsee, niin silloin se pitäisi käydä kristallinkirkkaasti ja ajan kanssa läpi!
  • Jotta toisilleen kuitenkin vielä hieman vieraat pelaajat pystyvät kunnolla pelaamaan yhteen – perusasiat pelitavasta täytyy kerrata! Oikeastaan jopa enemmän omien pelaajien vuoksi, jotta hekin muistavat uusia pelikavereitaan ohjata ja auttaa samalla sovitulla tavalla!
  • Vaikka edellisessä pelissä oltiin vajaalla saatu äärimmäisen hieno taistelu aikaiseksi – se ei tarkoita, että pelaajat automaattisesti jaksaisivat henkiseltä puoleltakaan toistaa samaa uudelleen heti seuraavassa matsissa!

Pelissä oli myös paljon hyvää ja mikään yksittäinen tekijä ei tätä peliä luonnollisesti kaatanut, mutta onneksi tällaiset herättää aina ajattelemaan asioita monelta kantilta!

PaiHa tuli hyvällä sykkeellä ja asenteella pelaamaan ja se näkyi alusta asti! Meilläkin oli hyviä hetkiä, mutta loppunumerot olivat aikas synkät. Jos meidän joukkueessakin pelaajat jo vähän joutuivat toisiaankin puskemaan – voi helposti sanoa, että ihan ei ollut joukkueen fiilis parhaassa mahdollisessa jamassa. Ja siis tuon puskemisen koen silti hyvänä kehityksenä - ei todellakaan itsestäänselvyys, että tuonikäiset siihen pystyvät!

Tietyllä tavalla tässä kohtaa kautta alkaa näkymään turhautumista ja väsymystä. Ei yhtäkään futaria näillä nurkilla ole kauhean helpolla tänä vuonna päästetty.. Mutta! Yksi matsi kierroksessa vielä edessä ja tämän joukkueen tuntien – tiedän, että siihen saadaan taas vire kuntoon! Vaikka poissaoloille ja loukkaantumisille ei mahda mitään - täytyy muistaa, että nämä loput pelaajat tekevät oikeasti todella kovaa duunia näissä peleissä ja jos yksikin luovuttaisi - merkitys olisi todella ikävä!

SITTEN TÄRKEISIIN POSITIIVISIIN NOSTOIHIN...

  • IINES MÄKINEN (07) ensimmäistä kertaa mukana! Rohkeat haastot, ei luopunut pallosta ja pisti rohkeasti kroppaa likoon moneen otteeseen! HIENOA!
  • Helga Laaksonen..Niin luottopakki kuin olla vaan voi! Hieno pelikäsitys, hienoja paikkauksia, komeita riistoja ja ykköspallojen voittoja!
  • Nessi Markkula..alun hankaluuksien jälkeen tahtoi selkeästi luoda joukkueeseen uskoa ja näyttää, että mitään ei ole menetetty. Rohkeita nousuja ja haastoja sekä niiden jälkeen nopeat siirtymiset myös puolustuspäähän. Hienoa ohjausta ja erityisen hienoa kuulla myös sitä vaatimista, jota kapteenilta tarvitaan!
  • Maalintekijöinä tänään Viivi Lehtonen ja Emilia Eura (07)!

Ensi vkl Hämeenlinnaan! Kiitos tämän päivän yleisölle kannustuksesta!

/T04-06 Valmennus

Tilastot

2 - 8

PaiHa
(0-4)
1'MaaliAlhoniemi Aino
3'MaaliSeppä Elli
6'MaaliAlhoniemi Aino
43'MaaliSelenius Emma
48'MaaliSeppä Elli
52'MaaliLehtonen Viivi
61'MaaliWesterlund Vida
64'MaaliLindstedt Minette
75'MaaliSaarinen Viivi

Joukkueen ajankohtaiset ottelut

Ei otteluita
Ottelulista