15
ELO
15.00
T04-06, T15 Ykkönen

Ylöjärven Ilves - MaPS MaPS   4 - 1

Ylöjärvi Räikkä N

Ylöjärvelle pisteet, taistelusta kunnia MaPSilaisille <3

Aiemman pelin rapsan kun sai nyt viimein kirjoitettua, niin nyt pääsee purkamaan ja ehkä samalla elämään uudestaan läpi tuota meidän lauantain Ylöjärven taistelunäytelmää! Siitä tulikin jo tunnelmoitua aiemmin Facebookissa kiitosten merkeissä, mutta varmuuden vuoksi selostan senkin osuuden uudestaan!

Elikkäs joukkueella oli jo etukäteen tiedossa, että peliin tullaan lähtemään hyvinkin kapealla jengillä. Nuoremmilla turnaus, monilajiharrastajilla turnaus jne jne ja vielä tähän lisäksi perjantaina tietoon tullut äkillinen operaatio yhdelle pelaajalle.

Keskiviikon treeneissä helpotusta tuli siltä osin, että hetken sivussa ollut toppari Johanna Eura vaikutti olevan takaisin pelikunnossa nilkkavamman osalta, joten hänet sai laskea avaukseen mukaan.

Upealle Räikän kentälle saavutessa oltiin tyttöjen kanssa jo valmiiksi herkissä fiiliksissä, kun kaivettiin autosta kiitoslahjaa 07-08 joukkueenjohtajalle Niina Vainiolle, joka tosiaan toi kesken Kaarina-turnauksen Anni Vinan ja Suvi Sillgrenin auttamaan meitä! Ilman tätä apua, olisimme pelanneet yhdeksällä pelaajalla.

Kopissa käytiin pelin teema läpi. Pidetään pallo, liikutetaan sitä, liikutetaan vastustajaa ja isketään rohkeasti ja kovaa, kun ylivoima tai tilanne sen mahdollistaa! Ilman vaihtureita (tai muutenkaan) turha lähteä pitkillä ”toivotaan toivotaan” palloilla eteenpäin. Kopissa keskittyminen vielä kävi välillä milloin missäkin sometilissä jne, mutta jälkikäteen ajatellen nuo höpötykset kevensivät tunnelmaa ihan sopivastikin :D Samoin kuin myös Hellun ja Viivin erittäin tehokas vesipullon täyttö....;)

Alkulämmöt auringon paahtaessa näytti suoraan sanottuna raskaalta! Kovat 80 minuuttia edessä. Onneksi pelin alkuun päästiin taas nauramaan, kun eräs (ja ainut paikalla ollut) MaPSin valmentaja otti tuomarilta neuvoja vaihdoista, kuunteli tarkkaan ja vielä oikein tarkensi muutamat kohdat lisäkysymyksillä, sekä kääntyi sen jälkeen tyttöjen suuntaan kertomaan, miten vaihdot sitten tapahtuu. Siinä kohtaa repesi MaPSin 11 likkaa mehevään nauruun, kun pääsivät kuittaaamaan, että ”ketäs meinasit vaihdella” :D Saattaapi olla, että kuulen tästä vielä........

Päästiin pelaamaan ja voihan hitsi, että näytti peli hienolta. Maltillista, taitavaa yhdessä pelaamista.

Jo alkuminuuttien aikana tuli ensimmäinen takaisku. Johannan nilkka otti pahan takapakin ja hänen oli jätettävä leikki kesken. Vastustaja pääsi myös suht pian sen jälkeen maalintekoon. Juuri kun huoltaja Raine Markkula oli saanut kylmäpussin kunnolla paikoilleen, vasemmassa laidassa duunia tehnyt Sara Silvan jäi pahannäköisesti nurmen pintaan ja kannettiin lopulta vaihtoon (vamma paljastui illan myötä pohjeluun murtumaksi).

Tässä kohtaa pystyi aistimaan joukkueesta aivan järjettömän hienoltakin tuntuvan lyhyen hiljaisuuden ja sen jälkeen selkeän päätöksenteon siinä, että tämä peli ei ollut tässä. Alkoi kova mekkala ja kannustus ja oli selkeää, että tästä pelistä tulisi vielä huikea tarina.

Siirrettiin toinen kärki Nette siskolleen Nessi Markkulalle topparipariksi ja muutettiin hiukan pelitapaa keskikentällä ja aivan huimien taisteluiden, nousujen ja tsemppauksien päätteeksi tulimme KAHDEN VAJAALLA tasoihin Helmiina Malkan maalilla! Aivan käsittämätön tunnelma! Valkulla yllättäin taas tippa linssissä! 40 minuutin jälkeen tauolle siis tasatilanteessa 1-1!

Pelaajat olivat jo tuossa kohtaa antaneet itsestään todella paljon! N.+25 lämpöä ja juoksuja sai tehdä tosiaan muidenkin edestä. Maalivahti Jenny Suonpää pelasi uskomattoman hienosti korkealla, tarjoten jatkuvasti puolustukselle vielä yhden lisäpelaajan, joilla vastustajan useat hyökkäykset saatiin kuriin jo alkutekijöissä. Topparipari Markkulat, sekä laitapakit Ramona ja Melissa olivat jatkuvasti hereillä ja jaksoivat tehdä itsensä pelattavaksi joka tilanteessa, laiturit Viivi ja Anni jaksoivat tehdä duunia eestaas koko väylää pitkin, Suvi painoi yksin keskellä ja Hellu prässäsi kärjessä.

51 minuutin kohdalla vastustaja pääsi tekemään 2. maalin. Tästäkään ei lannistuttu, vaan sanoisin, että siitä alkoi vielä kovempi taistelu. Tunteet kuumeni niin yleisössä kuin vaihtoaitioissakin, varsinkin kun yksi vastustajan maali (paitsio, jonka linjuri oli liputtanut, mutta päätuomari ei huomannut) peruttiin ja tuokin ehdottomasti aiheutti lisähuutoja kentän laidalta. Tunnelma oli sanoinkuvaamattoman hieno ja jännittävä!

Tytöistä ja ratkaisuista alkoi n. 70 minuutin kohdalla näkyä, että nyt väsytään. Vastustaja rankaisi tästä viimeisellä kympillä kahteen otteeseen. Muuta ei enää voinut tehdä kuin tsempata pelaajia jaksamaan loppuvihellykseen saakka. Peli pelattiin kunnialla loppuun asti.

Tytöt ovat kauden aikana ylittäneet itseään peleissä ja treeneissä, oppineet järkyttävän määrän asioita, näyttäneet kuinka ovat kypsyneet ihmisinä lyhyessä ajassa, voittaneet kovia pelejä jne jne, mutta ikinä ennen en ole noin ylpeä joukkueesta ja jokikisestä yksilöstä ollut! Valmentajalle merkittävin ja liikuttavin tapahtuma joukkueen kanssa tähän asti! Silti sellainen tunne, että tytöt pystyvät vielä tämänkin jotenkin päihittämään.....Uskomaton joukkue.

Kiitos! <3

PS. Seuraava peli kotona ensi sunnuntaina PaiHaa vastaan. Suosittelen!

//T04-06 Valmennus

Tilastot
Ylöjärven Ilves

4 - 1

(1-1)
19'MaaliSalonen Inka
33'MaaliMalka Helmiina
51'MaaliSnellman My
74'MaaliSnellman My
77'MaaliRoppola Inari

Joukkueen ajankohtaiset ottelut

Ei otteluita
Ottelulista