Kultaa Tallinn Cupista T2009 tytöille
Julkaistu: 10.07.2023 09.39

Ei niin hyvin menneen kevätkierroksen jälkeen lähdimme (MaPS T2009) vähän epävarmoin tunnelmin kesän kohokohtaan Tallinnaan. Sarjana oli G15 (2008s), jossa joukkueita meidän lisäksi oli Virosta ja Liettuasta. Mitenköhän nuori joukkueeemme (12/15 on 2009s) tässä pärjää?

Kattia kans'. Tytöt näytti heti, että nyt on tultu taistelemaan. Heti ekasta pelistä lähtien kesän parasta peliä. Alkulohkossa ensiksi JK Tallinna Kalev (EST) kaatui Pepin kaukolaukauksella riman alle 1-0. Ekan päivän toisessa pelissä Pärnu JK Vaprus (EST) pääsi aluksi johtoon, mutta loppuun pelattu tilanne: Iida passaa ja Henriikan tarkka laukaus boksin rajalta tuo ansaitun tasoituksen. Lopussa painoimme päälle: Milja laittoi oikealta kolme kulmaa peräjälkeen, joista viimeinen tuli tarkasti ja kovaa vitosen viivalle ja Emmi pääsi tuulettamaan komeaa puskumaaliaan! Somevastaavalla ei pysynyt kamera jiirissä, mutta äänet tuli hyvin. FT 2-1 ja tytöt olivat shoppailukierroksensa ansainneet.

Toisena päivänä kohtasimme ensiksi Tabasalu JK (EST) joukkueen. Tämä joukkue esitti läpi turnauksen hyvää peliä, ja nopeiden kärkiensä ja vahvan puolustuksensa ansiosta pitivät meitä tiukoilla. Alkulohkossa peli vielä menikin Tabasalulle 0-2. Päivän toiseen peliin tulimme sisuuntuneena, mutta FK Utenis (LIT) pääsi yllättämään kaukopommilla riman alle. Turnauksen tapaan painoimme toisella jaksolla päälle ja melko lopussa kulman jälkitilanteesta Emmi löysi vasurilla yläkulman ja peli tasoihin, FT 1-1. Alkusarja oli paketissa ja saldolla 2-1-1 löysimme itsemme Tabasalun jälkeen toiselta sijalta ja kolmen parhaan mitalilohko kutsui. Huomioitava on, että lukuunottamatta meidän 0-2 tappiota Tabasalulle, kaikki muut alku- ja loppusarjojen pelit päättyivät joko tasan tai yhden maalin voittoihin. Erinomaisen tasainen turnaus!

Mitalisarja alkoikin melkein heti perään, eli päivän kolmannessa pelissämme vastassa oli toiseen kertaan turnauksessa JK Tallinna Kalev. Saimme pelin hyvin hallintaan, mutta nollilla mentiin pitkään. Lopulta saimme vaparin, josta topparimme Peppi laukoi maalille. Siellä hyökkääjämme (Krista, Enni, Lisa ja Alina) olivat taas kärkkäästi paikalla. Pallo vaparista suoraan maaliin ja peli meille 1-0. Voitolla yöhön? Ei, vaan kisadisko väliin ja erinomaisen turnaushotellimme kylpylän porealtaisiin hoitamaan jalat kuntoon viimeisen aamun ratkaisupeliin.

Kolmas ja ratkaiseva pelipäivä käynnistyi klo 6:30 aamupalalla ja jo kahdeksalta alkoi "finaali". Vastassa oli taas vaarallinen Tabasalu. Alussa vastustaja tulikin raivona päälle ja he runnoivatkin pallon maaliin jo kolmannella peliminuutilla. Maskulainen (noustelainen, naantalilainen, raisiolainen) ei hätkähdä, vaan alkaa väkisin ottamaan otetta. Aika kuitenkin kuluu ja taululla seisoo 0-1. "Ei se mitään vaihtolepoa tarvi tähän väliin" huutaa huoltaja vieressä ja valmennus nostaakin toppari Nupun kärkeen kolmanneksi hyökkääjäksi Ennin ja Kristan väliin. Nyt mennään isolla riskillä. Aada, Mea, Tuuli, Aino ja Peppi raataa puolustuksessa, Milja ja Iida laidoilla. Emmi ja Henriikka paahtaa keskellä, mutta kello käy. Sitten rakennamme vasemmalta ja pallo tulee Lisalta mukavasti Nupulle boksin kaarelle. Täydellinen osuma pienestä pompusta ja pallo on yläkulmassa ja maskulainen ihmiskasa kentällä. Lopun seitsemän minuuttia puolustetaan tyynesti. Vikalla minuutilla mainio maalivahtimme Jolie nostaa hirmuisen pommin riman alta kulmaksi ja aika kuluu loppuun, FT 1-1. Voiton ja tasapelin ansiosta olemme nyt mitalilohkon kärjessä neljällä pisteellä. Lopullinen ratkaisu jää Tabasalun ja Kalevin keskinäiseen peliin. Vihreävalkoiset huutavat katsomossa "Kaaaalev, Kaaaalev" ja erinomaisen maalivahtinsa johdolla he pitävätkin Tabasalun nollilla tiukoista tilanteista huolimatta. Tuomari tuntuu nielaisseen pillinsä, mutta viimein loputtoman pitkien minuuttien jälkeen kentällä kaikuu loppuvihellys ja MaPSin juhlat voivat alkaa. Turnausvoitto on meidän. Ikitaistelija, väsymätön kapteenimme Henriikka nostaa komean voittopokaalin!

Kiitos kaikille pelaajille. Mahtavat suoritukset tiukoissa, kovissa mutta rehdeissä peleissä: Nuppu, Aada, Jolie, Lisa, Peppi, Tuuli, Henriikka, Mea, Emmi, Enni, Iida, Krista, Milja, Alina ja Aino. Kiitos valmennus, huoltajat ja taustajoukot: Tero, Janne, Jutta, Päivi, Niina ja Virpi. Iso kiitos myös kaikille turnausmatkaamme myynnein ja ostoin tukeneille!

Voimme lämpimästi suositella Tallinn Cupia. Kentät ovat erinomaisia ja peliaika sopivan pitkä 2*25 min kunnon otatuksiin. Järjestäjät hoitavat bussikuljetukset ja välimatkat satamaterminaalien, hotellien ja kenttien välillä ovat lyhyitä. Tallinna on kiva kaupunki liikkua. Kylpylähotelli oli ihan paras, niin ei tarvinnut väenväkisin keksiä ohjelmaa taukopaikkoihin. Kiitos tytöt, kiitos Tallinna!