​Harjoitusottelu MaPS-ÅIFK 1-1 (0-1) 11.2.2023
Julkaistu: 12.02.2023 12.01

MaPS-ÅIFK 1-1

Maskun Palloseuran edustusjoukkue aloitti harjoituspelikautensa lauantaina kohtaamalla Karvetin aurinkoisella kentällä Kolmosen läntisen lohkon kärkijoukkueisiin lukeutuvan ÅIFK:n. Maskun tuore valmennuskaksikko Tero Forss-Pasi Läpinen juoksutti kentälle kokoonpanon, jossa oli monta nuorta kasvoa kokeneempien rinnalla.

Ottelu alkoi ÅIFK:n pallonhallinnalla ja kovalla prässipelillä. Pelin edetessä Masku pääsi paremmin peliin mukaan ja pystyi luomaan yhden vaarallisen maalintekopaikan, jossa Niclas Forss vapautti Eemeli Heimolan läpiajoon. ”Hepin” nosto meni vain vähän ohi oikean tolpan vierestä. ÅIFK hallitsi palloa ja loi muutaman vaarallisen tilanteen, mutta Maskun puolustus kesti hyvin maalissa pelanneen Ville Seppäsen johdolla. Hiukan ennen puolen tunnin täyttymistä ÅIFK iski vaarallisesti vasemman laidan kautta ja sahasi Maskun puolustuksen seulaksi. Tauolle mentiin tilanteessa 0-1.

Tauolla Masku teki kuusi pelaajavaihtoa ja peli alkoi tasoittua. Masku pystyi hallitsemaan palloa ja hyökkäyksiä syntyi enemmän kohti ÅIFK:n maalia. Yksi niistä poiki rangaistuspotkun, joka tuli käsivirheestä. Ottelun hyvin tuominnut Mikko Seppälä ei epäröinyt näyttäessään pallon menevän pilkulle. Niclas Forss asettui pallon taakse ja viimeisteli varmasti pallon verkon perukoille.

ÅIFK hallitsi palloa ja vyörytti hyökkäyksiään kohti Maskun maalia. ”Seppä” venyi muutamaan hyvään torjuntaan ja aina paikan tullen nähtiin myös hyviä Maskun vastaiskuja. Pelin loppupuolella nuori kärkimies Joona Hakala karkasi läpiajoon ja ÅIFK:n Atte Yli-Kirkkola joutui kaatamaan hänet punaisen kortin arvoisesti. ÅIFK yritti miesalivoimastaan huolimatta tehdä voittomaalia, mutta Maskun joukkue taisteli uhrautuvaisesti ja lopputuloksena oli tasapeli kauden ensimmäisessä kamppailussa.

Valmennusjohto oli tyytyväinen koko joukkueen taisteluilmeeseen ja asenteeseen. Joukkue pyrki toteuttamaan sovittuja asioita tinkimättömästi hyvällä työmoraalilla. Tästä on hyvä jatkaa pelin kehittämistä kaikilla osa-alueilla.