​Kolme pistettä lähempänä SM-sarjapaikkaa ja ennätysyleisö
A-pojatJulkaistu: 04.06.2024 06.24

Maskun Palloseuran A-juniorit pääsivät maistamaan maanantai-iltana Taponkedolla isojen pelien tunnelmaa, kun kotiyleisöä oli löytänyt aurinkoiseen katsomoon aivan ennätysmäärin. Ottelussa Fc Kirkkonummea vastaan oli etukäteen selvät vaatimukset, voitto oli otettava jotta unelma SM-paikasta eläisi.

Niin koko tapahtuma kuin itse pelikin oli yhtä juhlaa, ja juhlallisuudet saatiin alkuun jo ennen ottelua. Maskun kunnan hyvinvointijohtaja Maija Leino ja A-juniorien joukkueenjohtaja Rene Ahonen kukittivat joukkueen vastavalmistuneet ylioppilaat.

Kentällä juhlittiin lähinnä ottelua suvereenisti halliten, ja numerot taululla ensimmäisellä jaksolla olisivat voineet hyvinkin olla suuremmat kotijoukkueen eduksi. Ensimmäisen puoliajan lopussa Mar Patutin laukaus yllätti Kirkkonummen, ja lukemat tauolle mentäessä olivat 1-0 kotijoukkueelle.

Tarkkaavainen otteluraati MaPS:n kunniapuheenjohtaja Aki Simolan, Maskun kunnanjohtaja Miira Raiskilan ja hyvinvointijohtaja Maija Leinon johdolla pääsi toisella puoliajalla arvioimaan yhä vauhdikkaampaa jalkapalloa. MaPS loi yhä useamman maalipaikan keskikentän Idris Moussan ja Carter Eichlerin tahdittamina, ja pallo löysikin vielä kaksi kertaa tiensä verkkoon. Maalit rangaistuslaukauksesta iskivät Idris Moussa ja Topi Rintala.

3-0 loppulukemat taululla miellyttivät päävalmentaja John Allenia: "Olen todella tyytyväinen viimeisiin pelaamiimme otteluihin. Jatkamalla tällä tavalla vielä kahden ottelun verran, olemme varmasti lähellä paikkaa SM-Sarjassa."

Ottelun parhaina palkittiin kotijoukkueen Joonas Ahtinen ja vieraiden maalivahti Filip Sandström. Palkinnot jakoivat ottelun pääyhteistyökumppanin Maskun kunnan kunnanjohtaja Miira Raiskila ja hyvinvointijohtaja Maija Leino.

Ottelu keräsi Taponkedolle lopullisten tarkistuslaskelmien jälkeen 250 katsojaa, määrä on P20 SM-karsintasarjan kauden ennätys. Tapahtuma ilahdutti ylpeää joukkueenjohtaja Rene Ahosta: "Kiitos Maskun kunnalle ja yrittäjille sanan levittämisestä, mielestäni on upeaa miten iso määrä yleisöä löysi tänään tiensä katsomoon, nämä pelaajat ovat ansainneet työllään ison yleisömäärän ja hyvän tuloksen!"

A-juniorien kevätkauden viimeinen Sm-karsintaottelu pelataan ensi viikon lauantaina 15.6 klo.16. kun kaiken ratkaisevassa ottelussa vastaan asettuu Espoon Tikka!